SAÇ BOYAMA TEKNİKLERİ
Saç boyama tekniklerinin terimleri karmaşık görünebilir. Bazıları süreci açıklarken diğerleri ortaya çıkan görünümü açıklar. Muhtemelen bu renklendirme tekniklerinden bazılarını ünlü saç stillerinin evriminde görmüşsünüzdür, bu yüzden her saç boyama stilinin terimlerini daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için en popüler saç boyama tekniklerinden bazılarını inceleyelim.
1. Balyaj
Bu popüler teknik, saçta süper yumuşak, güneşte öpülen renkler yaratır. Açık renkli parçalar arasında doğal renk bırakılarak ve renkli parçalar geriye taranarak herhangi bir çizgiyi yumuşatarak elde edilir. Saçın çapraz kısımlarını boyayarak ve aralarında tamamen doğal kısımlar bırakarak da yapılabilir. Balayage, az bakım gerektiren, oldukça ince, ancak zamanla oluşturulabilen bir ‘yaşanmış’ stildir -yenilemeye hazır olduğunuzda ancak bir renk revizyonu istemediğinizde mükemmeldir. Çoğu saç tipi ve rengi üzerinde çalışır.
2. Islak Işıklar
Bu, sert bir saç çizgisini veya kabarık yeniden büyümeyi yumuşatmak ve kırmak isteyenler için idealdir. Islak ışıklar, ıslak saça elle boyanır ve genel rengi aydınlatan bir ışık halesi oluşturur. Alternatif renk tedavilerine göre% 50 daha sağlıklı ve daha hızlıdırlar çünkü ıslak olarak uygulandıklarında, tırnak etleri açıkken aşırı hasarı sınırlar ve yarı zamanda saçı daha güçlü, daha pürüzsüz ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Islak ışıklar, aşırı işlenmiş ağartıcı veya sarı saçlı olanlar için özellikle iyidir.
3. Ombré
Ombré, koyu renkli kökleri daha parlak uçlara eritir. Bu, balayajdan çok daha belirgindir çünkü uçlardan doğal rengin tanımı yoktur. Parçalar alıp arada doğal bir gölge bırakmak yerine, her bir saç telini alıp orta uzunluklarını uçlara kadar boyarsınız. Stilistinizin rengi tutarlı ve kapsamlı bir şekilde karıştırdığından her zaman emin olun çünkü aksi takdirde, daldırma boyama işi gibi görünecektir.
4. Öne Çıkanlar
Önemli noktalar eski kafalı, ancak yine de hüküm sürüyorlar. Stilistler bunları bir dokuma tekniğinde uygular ve rengi doğrudan köke yerleştirir. Saç daha sonra düzgün bir şekilde folyolar halinde katlanır ve ısı altına yerleştirilir, bu da folyoyu saçı istenen doğal potansiyeline kaldırmaya teşvik eder. Saçınızın kalınlığına bağlı olarak, yeni rengin her bir teli arasında doğal tonunuzun bölümlerini bırakarak oluşturulan tıknaz vurgulara veya ince ince vurgulara sahip olabilirsiniz.
5. Öne Çıkanlar
Bu renk açma tekniği her zaman doğal bir temel ton içerir. Açık tonlardan herhangi bir tıkanıklığı ortadan kaldırırken bir ‘gölge’ efekti elde ederek, uçlara tanım eklemek için orta uzunluklar boyunca düşük ışıklar kullanılır. Düşük ışıklar, renk bakımı ihtiyacını azaltır çünkü baştan sona kendi doğal renginizin uygulanmasıyla yeniden büyümeyi yumuşatırlar. Işığı yakalayan ince bir fark isteyen herkes için ideal.
6. Kalıcı Renk
Basitçe söylemek gerekirse, kalıcı renk, şampuanladığınızda solmayan ve saç kütikülünü bırakmayan renktir. Genellikle% 70’den fazla gri saça veya yarı kalıcı bir seçenek almayan inatçı gri saçlara sahip müşteriler içindir. Müşterilerin ince saçları veya yalnızca birkaç gri saçları varsa, kalıcı renk saçınıza ve saç derinize sert gelebilir ve zamanla doğal görünmeyebilir. Bu durumlarda yarı kalıcı renk tercih edilir.
7. Ters Balayaj
Bu, daha doğal, kırılmış bir renk arayan, ombré saçlı olanlar içindir. Aynı saç tellerine tekrar tekrar renk uygulamasının onları bir ombré stiliyle bıraktığı aşırı işlenmiş balayaja sahip müşteriler için de geçerlidir. Ters balayaj tamamen doğal saç rengini geri eklemekle ilgilidir. Stilist, orta uzunluktan uçlara kadar doğal rengi boyayarak saça daha fazla tanım kazandırır ve ombré’den balayaja geri döndürür. Bu teknik genellikle daha açık tonlara sahip olanları koyulaştırmak için en iyi sonucu verir – sarı kökleri kahve rengine çevirmeyi düşünün – ancak çoğu saç tipi bunu deneyebilir.